Te selskab af genbrugsguld og hjemmegjort

Te selskab, restaurant og isbar er alletiders store hit hjemme hos os. Pigerne bænker os ved sofabordet, varter os op og laver alle mulige tænkelige og utænkelige anretninger til os. Jeg har derfor længe tænkt, at jeg gerne ville lave noget fint til legekøkkenet, som Lea kunne få i 5 års fødselsdagsgave.
D. 2. december oprandt dagen, hvor min lille store pige fyldte år og jeg fik lov at give hende denne lille gave, som jeg har puslet med siden forsommeren, hvor jeg stødte på det lille mokkastel i en genbrugsforretning.

Til stellet hører den lille kande, 6 kopper med 12 underkopper(6 af dem bruges som kagetallerkener) og guldskeer som er en prinsesse værdig.

 

En hæklet dug og små mundservietter måtte der selvfølgelig også til! Både dug og mundservietter(små flakoner) har jeg købt i genbrugsbutikker.

 

Dertil har jeg hæklet små yndige cupcakes og lækre chokolader.
Cupcakes har jeg hæklet ud fra idéen om at hækle en halvkugle og så hækle bunden direkte på i bagerste maskeled med reliefstangmasker.
Der findes mange forskellige opskrifter på bolde på nettet. f. eks hos MosterJohanne som har en meget fin vejledning til at lave bolde(eller i dette tilfælde halve bolde), i den størrelse du ønsker.
Chokoladerne har jeg lavet ud fra grundopskriften som findes her og blot pyntet dem som jeg syntes 🙂
Den fine gamle chokoladedåse er ligeledes fundet i genbrugen.

 

Det har været et super hyggeligt projekt at arbejde med og det har bragt stor glæde hos Lea, og også Maja når hun allernådigst får lov, at lege med det.
Jeg kan varmt anbefale det til enhver der gerne vil have et hyggeligt projekt at sysle med over længere tid.
Det er ikke fordi hæklearbejdet tager så voldsomt langt tid i sig selv, men det er rart at have god tid til at finde de helt rigtige ting. Her kan jeg varmt anbefale genbrugsbutikker som ofte bugner af fine dåser, hæklede duge og servietter, og indimellem også et yndigt lille stel.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *