Derfor skal vi udenfor, hver dag!

For mig er naturen af helt uvurderlig betydning for min personlige velvære og der er ikke meget der giver glæde og ro som en gåtur i skov, langs mark eller strand. Derfor er det også vigtigt for mig, at mine børn får de bedste forudsætninger for at blive trygge, glade og respektfulde over for den natur der omgiver os.


Naturen er smuk, rolig og harmonisk. Den er stærk, voldsom og utilregnelig.Der er nok at gøre og nok at tage sig til, og alligevel er det som om at tiden ikke rigtig findes når man befinder sig ude i naturen. Ihvertfald føles det lidt som om alverdens hektik, lykkejagt og materialisme går lige så stille i opløsning, når man befinder sig udendørs i rivende blæst, dryssende sne eller lunende sol.
Det varmer og lindrer helt ind i sjælen, og det tror jeg, er af afgørende betydning for trivsel hos både børn og voksne.

Lige nu holder pigerne og jeg vinterferie.
En uge uden institution, studie og vækkeur. Det er virkelig skønt at kunne tilbringe hele døgnet sammen, uden hverdagens travlhed.
Noget af det som vi sætter stor pris på i ferier og weekender er, at komme ud i naturen. En lang gåtur uden en bestemt destination for øje, små projekter i haven, indsamling af forskellige skatte som findes i skov og ved strand, et besøg på en legeplads eller bare en tur ud med løbehjul/cykel/rulleskøjter eller hvad der interesserer børnene. Specielt i vinterhalvåret er det svært at få tid til længerevarende udendørsaktiviteter efter institution, inden det bliver mørkt, så der nyder vi det ekstra meget når vi har fri.

Til hverdag går Lea i naturbørnehave, og Maja går i en dejlig dagpleje, som heldigvis også vægter tid i naturen højt. Når vi nu ikke går hjemme med dem, og dermed ikke altid selv kan tage dem ud i naturen hver dag, har det haft stor betydning for vores valg af børnehave, at det er et sted der vægter oplysning om- brug af og tid i naturen højt. I naturbørnehaven laver de jævnligt mad over bål(også om vinteren), udflugter, kreative aktiviteter og arbejder med forskellige projekter. Alt sammen med udgangspunkt i naturen og ude-liv.
Det glæder mig meget når jeg ser at mine børn virkelig nyder den tid vi tilbringer ude. Når de spørger nysgerrigt ind til de mange spændende ting vi møder på vores vej. Når de undersøger, klatrer, graver og tumler så kinderne bliver røde og neglene sorte.

Naturen bringer os velvære, ro og klarhed. Dertil kommer det at den skaber et fantastisk læringsrum for både børn og voksne. Rammerne er ideelle både til at lære omsorg, samarbejde, motorik og at udvikle sin nysgerrighed. Alt dette vil jeg vende tilbage til i senere indlæg, og ikke gå mere i dybden med her.

Jeg håber, at naturen beriger jeres familieliv i lige så høj grad som jeg oplever her hos os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *