en lille søsterkrave

Små hæklede kraver er blevet ganske populære. Det er en sød detalje, som let kan give et simpelt outfit et meget fint og festligt udtryk.

Der findes mange versioner af disse kraver, og her er mit bud. En lille søsterkrave.

Det er et hurtigt og nemt lille projekt, og alle tiders til restegarn fra andre projekter. Jeg har her brugt almindeligt 8/4 bomuldsgarn.

Forkortelser:

lm: luftmaske
hstgm: halvstangmaske
stgm: stangmaske

Slå luftmasker op svarende til den længde du vil have kraven.

Antallet af masker til selve kraven skal være deleligt med 5 + 3. Du kan med fordel slå masker op til knaphulsløkke i samme omgang(hvis du ønsker sådan en).

  1. rk. Lav den første hstgm i 3. lm fra nålen. Lav derefter hstgm hele lm kæden ud, med undtagelse af dem du skal bruge til knaphul. vend på 3 lm.
  2. rk. De 3 lm udgør første stgm. Lav stgm i de næste 2 masker så du har hvad der svarer til 3 stgm. Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i næste maske. *Lav én stgm i hver af de næste 4 masker. Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i næste maske”. Gentag *-* til du kun har 3 masker tilbage. Afslut med 1 stgm i hver af de sidste 3 masker. vend på 3 lm.
  3. rk. De 3 lm udgør første stgm. Lav stgm i de næste 2 masker. spring 2 masker over og Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i lm under. spring 2 masker over. *Lav 1 stgm i næste maske, derefter 2 stgm i samme maske, og så 1 stgm i hver af de næste 2 masker(så du har fået 5 stgm i de 4 masker). Spring 2 masker over og Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i lm under. spring 2 masker over*. Gentag *-* til du kun har 3 masker tilbage. Afslut med 1 stgm i hver af de sidste 3 masker. vend på 3 lm.
  4. rk. De 3 lm udgør første stgm. Lav stgm i de næste 2 masker. Spring 2 masker over og Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i lm under. spring 2 masker over. *Lav 1 stgm i de næste 2 masker, derefter 2 stgm i samme maske, og så 1 stgm i hver af de næste 2 masker(så du har fået 6 stgm i de 5 masker). Spring 2 masker over og Lav 2 stgm, 1 lm, 2 stgm i lm under. spring 2 masker over*. Gentag *-* til du kun har 3 masker tilbage. Afslut med 1 stgm i hver af de sidste 3 masker. vend på 3 lm.
  5. rk. De 3 lm udgør første stgm. Lav stgm i de næste 2 masker. Spring 2 masker over og lav 6 stgm i lm under. Spring 2 masker over. *Lav 1 stgm i hver af de næste 6 masker. Spring 2 masker over og lav 6 stgm i lm under. spring 2 masker over*. Gentag *-* til du kun har 3 masker tilbage. Afslut med 1 stgm i hver af de sidste 3 masker. Fæstn garnet.

Hvis du har lavet lm til en løkke, laves løkken ved at hæfte enden af den til kraven.

Så mangler du bare at sy en fin knap på den anden ende af kraven, og voila, et styks søsterkrave 🙂

Jeg ville blive meget glad hvis i har lyst til at dele jeres fine kraver med mig, tag mig gerne på instagram: @Lottetarpgaard, eller del dem under hashtag: #denæretingdk eller #søsterkrave

 

Opskriften er min egen og må ikke kopieres, sælges eller deles offentligt uden min tilladelse. Henvis istedet her til www.denæreting.dk
Det færdighæklede produkt er dit eget og det står dig frit for at give og sælge som du ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *