Nogle tanker om tøj, og en varm anbefaling

Så kom dagen hvor jeg forsøger mig med mit første blogindlæg, en spændende udfordring.

Jeg har ingen intentioner om at skulle være en stor mode-blogger, det er slet ikke min vej. Alligevel blev det tøj, der blev det første emne på min blog. Det er der selvfølgelig en grund til, nemlig modstridende følelser.

I denne tid har vi jo taget hul på det helt store “midseason-sale” og overalt findes reklamer for tilbud, folk der efterlyser de bedste tilbud, og opfordringer til at få opdateret og fyldt garderoben med nye lækre forårsvarer.
Jeg har det meget blandet med den her udsalgsfest.
Jeg har aldrig været den der skulle stå tilbage for et godt tilbud. Jeg ELSKER at gøre et kup. Med et begrænset tøjbudget er det da virkelig skønt når man pludselig godt kan få råd til den der kjole, eller de bukser man har sukket efter så længe.

Så er der også bare lige det andet. Det mindre tiltalende ved udsalgsfesten. Nemlig overforbruget. Alt det man får købt til “en god pris” som man egentlig ikke manglede, men godt liiiiige kunne bruge. Det der gør at tilbud og udsalg ikke er så billigt igen, og som er med til at vi køber langt mere end vi behøver.
Jeg siger ikke at det er ALLE der falder i den her fælde, men jeg tror at der er rigtig, rigtig mange der gør. Generelt har vi det jo så godt, at vi køber og ejer langt mere end vi egentlig behøver.
Vidste i at et stykke tøj i gennemsnit kun bruges 6 gange inden det kasseres?
Jeg har et mål om at blive en langt mere bevidst forbruger, end jeg har været tidligere, både for mig egen, miljøet og mine medmenneskers skyld.
Det giver mig mere ro i hovedet at jeg ikke fylder min(og børnenes) garderobe med ting vi alligevel ikke får brugt og som bare ender med at fylde og rode. Det er jo heller ikke kun det tøj vi bruger en masse, der efterlader spor på vores miljø og forholdende for de mennesker der arbejder i produktionen. Det gør alt det andet der fylder i skabet også.
Jeg vil hellere lade de ekstra bluser ligge, købe de ting som jeg ved vi bruger, gøre mig nogle ekstra overvejelser og så betale den pris som tøjet egentlig er værd. Jeg tror på at det er et skridt i den rigtige retning.

Jeg kunne skrive meget mere om dette emne, og det gør jeg nok også engang, men nu vil jeg langt hellere slutte af med en varm og oprigtig anbefaling.

Idag kl. 09.03 lancerede SVÆRT FINT sin første og meget, meget fine sommerkollektion.
SVÆRT FINT er kræs for forældre der ønsker smukt, bæredygtigt tøj til deres små, og som vægter kvaliteten højt. Tøjet kommer i et begrænset oplæg, og hele konceptet er simpelthen så fint. Absolut et besøg værd for den bevidste forbruger. Besøg dem på http://www.svaertfint.dk

3 Replies to “Nogle tanker om tøj, og en varm anbefaling”

  1. Jeg anede ikke at tøj i snit bliver brugt så lidt. Det er i hvert fald ikke tilfældet hos os, hvor selv festtøj bruges mange flere gange.
    Altid godt med et indspark og en påminding om bevidst forbrug. Jeg glæder mig til at læse med fremover.

  2. Hej. Jeg er lige blevet færdig med dine små blebukser med små frynser. Så søde. Jeg havde kun problemer med ribkanterne. Men det gik, ved hjælp af DROP’s vertefikal hækling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *